KOSMOS 9

- AREA 51

lørdag den 27. februar 2010

Genopliver novellekonkurrence Reading Challenge for 2010


Jeg var vært for den første inkarnation af novellen Reading Challenge i 2008 og var begejstret på antallet af læsere, som jeg stødte på gennem det, der viste sig at være allerede er tilhængere af, eller som var villige til at omfavne den novelle form. Jeg tog et års pause udfordringer det seneste år, men efter flere interessetilkendegivelser i en anden runde, jeg føler begejstrede for en genoplivning af novellen Reading Challenge for 2010. Så her går. Den udfordring kunne tage en række forskellige former alt efter dit niveau af fortrolighed med noveller og om størrelsen af læsning tid du forventer at have til rådighed i det kommende år.

Valg 1 & 2: Hvis du på kort tid, kan du bare forpligte sig til at læse ti noveller fra ti forskellige forfattere i løbet af 2010. Hvis du er relativt nyt at læse noveller, vil enhver ti gøre. Hvis du allerede har fået en masse noveller under bæltet, gør det ti noveller med ti forfattere, hvis arbejde du endnu ikke har læst. How about that-et år lange udfordring, at du tænkes at kunne gennemføre i løbet af en dag! Selvfølgelig vil jeg opfordre dig til ikke at gøre det, men snarere at lytte til ordene fra Mavis Gallant, novelleforfatter extraordinaire, som rådgiver:

Historier er ikke kapitler i romaner. De bør ikke læses ene efter den anden, som om de var ment til at følge med. Læs en. Luk bogen. Læse noget andet. Kom tilbage senere. Historier kan vente.

At udfylde denne version af den udfordring kunne være så enkel som deltager i novellen drøftelserne på en mærkelig Singularity hele året (efter en længere afbrydelse, en ejendommelig ejendommelighed er også rakke ned for vækkelse i 2010 ⎯ Stay tuned for en meddelelse om det). Eller tage en novelle antologi, hvad enten den klassiske eller moderne historier, eller historier om en bestemt genre, eller om et bestemt tema, og langsomt arbejde dig vej gennem mindst ti af de historier, der findes inden for. Det er naturligvis mit håb, at når du kommer i gang, du bliver bidt, og du kommer ud i andre historier, som disse forfattere og meget mere!

Valg 3 & 4: Hvis du har lidt mere tid til at bruge til denne opgave, kan du forpligter dig til at læse mellem fem og ti novelle samlinger i løbet af 2010. Igen, hvis du er en novelle novice, verden er din østers for så vidt angår udvælgelse er berørt. Men hvis du er en øvet novelle læser, vil du ønsker at vælge samlinger af forfattere, hvis noveller du endnu ikke har stødt på.

Option 5: Dette er den brugerdefinerede indstilling under rubrikken, som du kan skræddersy din læseliste, der bedst opfylder dine personlige læsning forhåbninger. Du kan ønske at udforme en liste, der fokuserer på et bestemt sted, eller æra, eller genre. Eller du kunne ønske at inkludere at læse om noveller samt af korte historier, for eksempel, så arbejder som Frank O'Connor's The Lonely Voice: A Study of Short Story. Det er helt op til dig.

Den blog dedikeret til denne udfordring kan findes her. Om det, kan deltagerne efter læsning lister, anbefalinger og vurderinger af specifikke noveller og novelle samlinger, samt Ruminations om og links relateret til novellen form mere generelt. Hvis du ønsker at deltage i den udfordring, så lad mig det vide i kommentarerne nedenfor, eller via e-mail. Selv hvis du ikke planlægger at deltage i den udfordring, bedes du sende titlerne på nogle af dine yndlings-shorts historier eller navnene på din favorit novelle forfattere nedenfor, således at deltagerne i den udfordring kan drage nytte af dine anbefalinger.