KOSMOS 9

- AREA 51

lørdag den 13. november 2010

Kvinden skyldig i faldskaermsudspring mord

Els Clottemans kraftigste benægtet alle anklager

En belgisk kvinde er blevet fundet skyldig i at have myrdet sin kærlighed rival ved sabotere hendes faldskærm på en himmel dyk fire år siden.

Els Clottemans, 26, blev dømt efter en fire-ugers forsøg, der greb Belgien.

En jury hørte, hvordan hun skærer gennem centrale dele af faldskærme af Els Van Doren, 38, fordi hun var jaloux på hendes forhold til en mandlig faldskærmsudspringer.

Ms Van Doren faldt 1.000 m (3.200 ft) til sin død i november 2006. Clottemans benægtede afgifter.

Dommer Michel Jordans sagde ved afslutningen af forsøget i den nordøstlige by Tongres at Clottemans ville blive dømt i en separat høring.

Hun kunne nu se livet i øjnene i fængsel.

Dommer Jordans sagde, at 12-medlem jury svarede \ "Ja \" til spørgsmålet om Clottemans \ 'skyld og om, hvorvidt forbrydelsen var overlagt.

Det beviser mod hende var hovedsageligt indirekte, BBC \ 's Jonty Bloom i Bruxelles rapporter.

Els Van Doren var 38 på tidspunktet for hendes død

Den hvilede på det faktum, at Clottemans haft mulighed for og evner til at sabotere fru Van Doren \ 's faldskærm og et motiv, fordi hun ønskede at fjerne en rival til kærlighed af Marcel Somers - manden både kvinderne havde et forhold til.

Ingen retsmedicinsk bevismateriale i forbindelse Clottemans til forbrydelsen, og hun benægtede anklagen.

Ms Van Doren døde den 18. november 2006, stødte ind i en have i landsbyen Opglabbeek efter begge hendes faldskærme undladt at åbne.

Hendes fald blev fanget af sin egen hjelm videokamera, som kun stoppede optagelse i det øjeblik virkning.

Hun var sprunget over Zwartberg område ved 4.000 m (13.000 ft) sammen med Marcel Somers og en anden mand fra en Cessna fly. Alle tre blev oplevet faldskærmsudspringere.

De tre tog hinanden \ 's hænder for en formation frit fald, de havde øvet på jorden tidligere sammen med Clottemans. Men Clottemans savnede dem, der sprang en brøkdel for sent.

En faldskærm pose blev brugt som bevismateriale i retten

Clottemans var efter sigende i stand til at se som hendes tre kolleger jumpere adskilt på 1.000 m til at åbne deres faldskærme, med fru Van Doren forsøger forgæves at aktivere hende.

\ "Els forsøgte at gøre alt for at forsøge at redde sig selv, \" Luc Deijgers, der har forestaaet Cessna fly, fortalte belgiske tv.

\ "Hun forsøgte at åbne reserveskærm men det ville ikke \ 't åbne. Det sker aldrig. \"

Efter at have konstateret, at offeret \ 's ledninger var skåret ned, anholdt politiet Clottemans i januar 2007.

Efterforskere sammenstykke de begivenheder, der førte op til døden tro fru Clottemans skrev et anonymt brev, og gjort anonyme telefonopkald til fru Van Doren.

Udlægning detaljer om den kærlighed trekant under retssagen, sagde anklageren Patrick Boyen at hr. Somers havde underholdt Van Doren, en gift mor til to, de fleste lørdage mens ofte ser Clottemans om fredagen.

Hr. Somers senere angiveligt forsøgte at \ "ryste \" Clottemans.

En uge før den fatale spring, de to kvinder tilbragte natten i sin lejlighed, Van Doren dele sin seng, mens Clottemans sov på en madras eller sofa.

Clottemans ville have haft mulighed for at sabotere den anden kvinde \ 's faldskærme, der var i det flade på det tidspunkt, anklagere sagde.

Eksperter sagde, at det ville have taget kun 30 sekunder til at gøre det med en saks.

Denne artikel er fra BBC News website. © British Broadcasting Corporation, BBC er ikke ansvarlig for indholdet af eksterne internetsider.